De ce m-am apucat să scriu despre tehnologie

    Chiar nu aveam chef să fac lucrul ăsta. Aș fi vrut ca blog-ul să fie despre lucruri ceva mai legate natura noastră umană. Sigur, și tehnologia e parte a ei. De fapt, cred că istoria tehnologiilor e mult mai legată de istoria speciei noastre decât cea politică. De 180 de mii de ani de când mișunăm pe planetă, momentele care ne-au transformat în ceea ce suntem acum de tehnologie sunt legate. Chiar dacă habar n-avem cine a făcut prima dată focul sau a avut ideea să topească o rocă ruginie și să-și facă unelte din ea, oamenilor ălora ledatorăm infnit mai mult decât unor descreierați care au bântuit lumea cu bâta, sabia sau aruncătorul de grenade în mână. Ia gândiți-vă cine era regele Siracuzei pe vremea lui Arhimede? Este că habar n-veți? Pai, desre asta e vorba.

    A fost o istorie destul de tumultoasă. Cu morți și răniți, la fel ca istoria politică a lumii. Numai că aproape tot ceea ce a descoperit creierul uman a fost folositor. Chiar și pentru simplul motiv că a fost adevărat. Și a fost foarte, foarte greu. Pentru că s-a izbit de frică, orgoliu, bani și cam tot ce a fost folosit pentru a ne ține dependenți de câțiva, pentru a transforma ideile unora în proprietățile altora, pentru a nu fi liberi. Istoria gândirii științifice a omului de fapt asta este: istoria libertății noastre. Uite că mai am un motiv sa scriu despre chestiile astea.

    Și mai am un motiv, mult mai serios. Scriu pentru Sarah. Care habar n-am cine e, da’ a zis că dacă scriu despre telecom, I’ve made her day. Păi ce, e de colo?…

4 Responses to “De ce m-am apucat să scriu despre tehnologie”

 1. dvd Says:

  Interesant cu tehnologia dar iti mai aduci aminte de astronomie?
  Multi ani au trecut si nivelul amatorilor nu cred ca a crescut prea mult.
  Poate mai discutam de vechile pasiuni.
  Sanatate,

  Adrian David

 2. Nicoleta Says:

  D’aia imi sunteti mie drag! Si Sarah are dreptate…
  Numai ca pe blogul asta imi pare ca va puneti “numa” sufletu’ pe tava…asa ca nu cred ca vom vedea ce dorim noi sa vedem ci ce veti fi dispus sa postati dupa liftingul sufletesc autoimpus…

 3. Vlad Says:

  Buna ziua,
  Vad ca acesta este un subiect mai potrivit pentru intrebarea mea. V-am fost student anul acesta la FMI. Am terminat si sunt programator. Legea e tare neclara pentru mine (si probabil pentru multi dintre cei care gandesc algoritmic) si vreau sa va intreb daca la ora actuala mai este valabila legea care spune ca programatorii cu diploma de la o facultate cu profil informatica mai beneficiaza de scutire impozit pe salariu 16%. Va multumesc, Vlad.

 4. Alina Says:

  maestre, dar depre web2 ce spuneti? trecem toti pe facebook sau ne fura unchiul Sam identitatea?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


%d bloggers like this: